fredag 13. januar 2017

HALVÅRS EGENVURDERING YFF, FILM


Dette halvåret har jeg jobbet med film i YFF. Den første oppgaven var å planlegge og lage en kortfilm. Vi tegnet et storyboard og begynte å ta opp de klippene vi trengte, så gikk vi til redigering. Gjennom denne oppgaven lærte jeg det mest grunnleggende ved film. Den neste oppgaven var å planlegge, filme og redigere en skrekkfilm. Vi fikk lære om de typiske skrekkfilm virkemidlene og se eksempler på skrekkfilmer først, så gikk vi til planlegging. De neste timene ble brukt til filming og redigering. Av denne oppgaven lærte jeg mye om hvordan du bruker kameraet kan ha en stor innvirkning på resultatet av filmen, og hvor stor rolle musikk har for å bygge opp spenning.
 Dette fikk vi også lære mer om i de neste timene hvor oppgaven var å lage en film ved bruk av f. eks tilt, zoom, pan, track zoom og focuspull, som var noen av virkemidlene vi fikk lære om før vi startet oppgaven. 
I de siste timene har vi lært mer om hvordan vi bruker TV-studio og hvordan live TV foregår.  Vi har også satt opp vår egen live TV sending, som inkluderer bruk av bildemikser, lydmikser og kamerabruk.

Jeg har lært veldig mye de siste månedene, inkludert hvordan man bruker et filmkamera og annet tilhørende utstyr. Jeg har lært om særtrekk av de forskjellige sjangrene og hva slags virkemidler som blir brukt, hvordan få til visse effekter ved hjelp av bare kamera og om forskjellige klippeteknikker.  Vi har også lært om hvordan analysere film.
Jeg ønsker å forbedre meg innenfor redigering i Premiere Pro og lære å bruke AfterEffects.

-          Karianne Dybedahl